Åbningstider i dag for konsultationer: 08:00-19:00 / fitness: 08:00-19:00

Forbered dig til skiferien

Udgivet d. 11.10.2024

Book behandling Køb af træningsmedlemskab

Skiferien nærmer sig, og mange glæder sig til sneklædte bjerge og hyggelige aftener i chaleterne. Men før du spænder skiene på, er det vigtigt at tage et skridt tilbage og overveje din fysiske forberedelse. Hos Fysioterapi Nordvest ved vi, hvor afgørende det er at træne før skiferien for at minimere risikoen for skader og sikre en bedre ferie.

Hvorfor træning er vigtigt

Når du står på ski, belaster du musklerne på en måde, der kræver styrke, udholdenhed og fleksibilitet. Mange, der ikke forbereder sig ordentligt, kan opleve muskelsmerter, overbelastning eller endda alvorlige skader, der kan ødelægge hele ferien. Ved at træne før skiferien kan du ikke kun forbedre din fysiske formåen, men også øge din smidighed og balance, hvilket er essentielt for at navigere i bjergernes udfordringer.

Hvad skal du fokusere på?

  1. Styrketræning: Fokusér på benmusklerne - især quadriceps, hamstrings og gluteus. Øvelser som squats, lunges og leg presses kan hjælpe med at opbygge den nødvendige styrke
  2. Konditionstræning: Forbedr din udholdenhed med aktiviteter som løb, cykling eller svømning. En god kondition kan gøre det lettere at klare lange dage på ski.
  3. Fleksibilitet: Inkludér strækøvelser for at forbedre din smidighed. Yoga eller pilates kan være gode måder at opnå en bedre kropskontrol og reducere risikoen for skader.
  4. Balance: Træning af balance er også vigtig, da det hjælper dig med at blive stabil på ujævn terræn. Øvelser på balancebrætter eller med en bold kan være til stor hjælp.

Hos Fysioterapi Nordvest tilbyder vi skræddersyede forløb og vejledning til at forberede dig optimalt til skiferien. Holdet strækker sig over 6 uger, og du får muligheden for at træne med vores dygtige underviser Leon Reichardt, hver torsdag fra kl. 18:00 til 19:00.

https://fysser.dk/holdtraening/skihold

At stå på ski er en fantastisk oplevelse, men det kan også være hårdt for kroppen, især hvis man ikke er trænet. Forbered dig godt til skiferien og minimerer risikoen for skader ved at deltage i dette målrettede træningsforløb.

 

Detaljer om holdet:

Datoer: Hold start  uge 46 (start) og igen i uge 1 2025. 

Varighed: 6 uger

Husk, at det er bedre at forebygge end at helbrede. Invester i din træning, så du kan nyde en sikker og sjov skiferie. Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at komme i form til skisæsonen!

God fornøjelse med træningen, og vi ønsker alle en fantastisk skiferie!

Samarbejdspartnere

Vi har samarbejdsaftale med Dansk Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Nordic Netcare
Vi har samarbejdsaftale med PFA Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Falck sundhedsforsikringer
Ddkm
Min genoptræning