Åbningstider i dag for konsultationer: 08:00-19:00 / fitness: 08:00-19:00

Hælsporer behandling

Book behandling Køb af træningsmedlemskab

Hvad er hælsporer?

Hælsporer er forkalkninger på hælbenet under foden, som skyldes overbelastning. Overbelastningen kan give smerter og ubehag, når du går eller løber.

Hos Fysioterapi Nordvest kan vi hjælpe dig med hælsporer behandling og med at komme af med dine smerter.

Vi kan samtidig give dig råd og vejledning til, hvordan du undgår en sådan overbelastning af foden igen.

Kontakt os nu

Hvorfor får man hælsporer?

Hælsporer under foden kan komme af en overbelastning, men der kan også være flere faktorer, der spiller ind.

Det kan blandt andet være dårligt fodtøj, stående arbejde, hvor fødderne er belastet med kroppens vægt hele dagen eller overvægt, hvor hælene især er udsat for ekstra vægt.

Aktiv sport som løb, hvor foden absorberer stødene fra hvert skridt kan også forårsage hælsporer, samt løb i dårligt fodtøj.

Fejlstillinger i foden eller underbenet kan også gøre, at nogle personer kan være mere tilbøjelige til at få hælsporer, samt ældre, hvor fedtpuden under hælen bliver mindre smidig med alderen.

Forebyggelse af hælsporer

Udover at vælge det rette fodtøj og undgå pludselige bevægelser, kan en række andre faktorer bidrage til at forebygge hælsporer.

En vigtig faktor er vægten. Overvægt kan øge belastningen på fødderne og øge risikoen for at udvikle hælsporer. Derfor kan en sund kost og motion hjælpe med at opretholde en sund vægt og mindske risikoen for hælsporer.

Stretching af foden og læggene kan også hjælpe med at forebygge hælsporer. Regelmæssig stretching kan forbedre bevægeligheden i foden og mindske belastningen på hælen. Derudover kan det også hjælpe med at lindre smerter og ubehag i foden.

At tage pauser i løbet af dagen og undgå at stå eller gå i samme stilling i længere tid kan også bidrage til at forebygge hælsporer. Det kan inkludere at skifte mellem at sidde og stå i løbet af dagen og tage pauser, hvor man kan lægge fødderne op og hvile.

Endelig er det vigtigt at søge behandling, hvis man oplever smerter eller ubehag i hælen. Ved at identificere og behandle årsagerne til smerterne tidligt, kan man mindske risikoen for at udvikle hælsporer og andre tilstande i fødderne.

Sådan behandler du hælsporer

Hvis du får diagnosen hælsporer, kan du opsøge behandling ved en fysioterapeut. En fysioterapeut kan hjælpe dig med hælsporer behandling.

Det første skridt er at aflaste hælen og ikke overgøre tiden, du står op. Derudover kan du også få specielle indlæg til dine sko, således at du ikke yderligere belaster hælen og foden, men kan gå korrekt og uden smerter.

Hvis løb er en del af din motion, kan det være en god ide at øge løbedistancen gradvist for ikke at overbelaste foden, samt at have nogle gode stødabsorberende løbesko, der støtter godt op om foden.

Behandling af hælsporer

Hælsporer er en almindelig årsag til smerter i hælen. Det er en tilstand, hvor der dannes små knogleudvækster på hælbenet, som kan føre til betændelse og smerter i hælen.

Behandling af hælsporer kan omfatte en række forskellige metoder, afhængigt af sværhedsgraden af tilstanden. Det kan inkludere aflastning af foden, brug af sko med stødabsorberende såler, ortopædiske indlægssåler, og øvelser til at styrke foden og anklen.

Fysioterapi kan også være en effektiv behandlingsmetode for hælsporer. En fysioterapeut kan hjælpe med at identificere årsagerne til tilstanden og udarbejde en individuel behandlingsplan, der inkluderer øvelser og træning.

Kirurgi kan i nogle tilfælde være nødvendigt, hvis de mere konservative behandlingsmetoder ikke har været effektive.

Smerter under hælen? Måske du har hælsporer

Smerter under hælen kan gøre ondt ved gang og løb, men der er heldigvis behandling at finde.

Kontakt Fysioterapi Nordvest på tlf. 38100232 eller på mail klinik@fysser.dk, eller besøg os i København NV og hør nærmere om behandlingen.

Samarbejdspartnere

Vi har samarbejdsaftale med Dansk Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Nordic Netcare
Vi har samarbejdsaftale med PFA Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Falck sundhedsforsikringer
Ddkm
Min genoptræning