Åbningstider i dag for konsultationer: 08:00-19:00 / fitness: 08:00-19:00

Hofte, knæ og ankeltræning for børn

Book behandling Køb af træningsmedlemskab

Målgruppe for træningen

Børn mellem 8-15 år som har problematikker i enten hofter, knæ og ankler. Eksempler på problematikker kan være overbelastning efter idræt, Osgood Schlatter, Sinding-Larsen, forstuvede ankler, genoptræning efter frakturer m.m.

 

Fremgangsmåde 

Der vil blive brugt mange forskellige træningsredskaber og træningen vil være varieret og legende, så børnene får brugt hele kroppen. Der vil både være fokus på muskelstyrketræning, konditionstræning, balancetræning og udholdenhedstræning. Alle børn skal have en individuel tid hos Signe inden opstart, da en vurdering, kan hjælpe til at målrette træningen til det enkelte barn.

Tidspunkt for holdet: onsdag kl. 16:00-17:00 

Hvor: Fitnesscenteret og frivægtsområdet i kælderen. OBS i sommerhalvåret vil træningen nogle gange foregå udendørs.

Holdansvarlig: Katrine

Katrine Stig Kristensen er fysioterapeut hos Fysioterapi Nordvest

Se billederne fra holdet

Har du spørgsmål til holdet?

Vil du i kontakt med os?
Ring på 38 10 02 32 eller skriv til os i vores kontaktformular

Schlatter Knæ

Schlatter knæ, eller Osgood-Schlatter sygdom, er en almindelig årsag til knæsmerter hos unge atleter. Denne tilstand er en betændelse af området lige under knæet, hvor senen fra knæskallen (patella) forbinder sig med skinnebenet (tibia). Dette er særligt udbredt i perioder med hurtig vækst, når knogler, muskler og sener ændrer sig og vokser i forskellige hastigheder.

Årsager til Schlatter Knæ

Schlatter knæ er mest almindelig hos unge, der deltager i sport, der involverer løb, hop eller hurtige retningsskift. Disse typer aktiviteter sætter pres på patella senen og kan føre til inflammation, smerter og hævelse. Nogle børn oplever kun let ubehag, der ikke forstyrrer deres daglige aktiviteter, mens andre kan opleve signifikante smerter, der påvirker deres sportslige præstationer og generelle livskvalitet.

Symptomer 

Symptomerne på Schlatter knæ kan variere, men de omfatter oftest smerter i knæet, især under og efter aktivitet; hævelse eller ømhed under knæet og omkring toppen af skinnebenet; og i nogle tilfælde, en synlig knude eller bump under knæet. Smerterne kan komme og gå over tid og vil normalt gradvist aftage, når barnet stopper med at vokse.

Behandling af Schlatter Knæ

Behandlingen af Schlatter knæ fokuserer primært på at lindre symptomer og forbedre funktionen. Dette kan omfatte hvile, is, smertestillende medicin og fysioterapi. Fysioterapi kan spille en central rolle i behandlingen af Schlatter knæ ved at give øvelser, der styrker lår og skinneben, forbedrer fleksibiliteten og lærer korrekt teknik og kropsbevægelse for at forhindre yderligere skader.

Forebyggelse af Schlatter Knæ

For at forebygge Schlatter knæ kan det være gavnligt at opmuntre unge atleter til at varme op og ned omhyggeligt før og efter træning, undgå at overdrive det med intens fysisk aktivitet, og sørge for, at de får nok hvile mellem træninger. God ernæring og sund livsstil kan også bidrage til at fremme generel knoglesundhed og vækst.

Langsigtede udsigter

Schlatter knæ kan være smertefuldt og frustrerende for unge atleter, men den gode nyhed er, at de fleste børn oplever fuld bedring, når de stopper med at vokse. I nogle tilfælde kan der dog være en vedvarende knude under knæet, der kan være følsom over for pres. Hvis barnet fortsat oplever smerte eller funktionsbegrænsninger, kan det være gavnligt med en yderligere medicinsk evaluering og intervention.

 

Det er vigtigt at huske, at alle børn er forskellige, og hvad der fungerer for én person, virker måske ikke for en anden. Hvis dit barn oplever smerter eller ubehag i knæet, er det altid en god idé at søge professionel medicinsk rådgivning.

 

Samarbejdspartnere

Vi har samarbejdsaftale med Dansk Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Nordic Netcare
Vi har samarbejdsaftale med PFA Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Falck sundhedsforsikringer
Ddkm
Min genoptræning