Åbningstider i dag for konsultationer: 08:00-19:00 / fitness: 08:00-15:00

Impingement

Book behandling

Hvad er impingement?

Impingement er en tilstand i skulderen eller slimsækken i skulderen, hvor nogle sener er kommet i klemme. Smerterne kommer ofte ved at løfte armen over hovedet eller til siden, men er ikke forårsaget af denne bevægelse.

Impingement kaldes også ”afklemningssmerter”, fordi noget af muskulaturen i skulderen kommer i klemme bag skulderbladsknoglen, og det kan føles som om skulderen er låst eller sidder i klemme bag knoglen.

Hos Nordvest Fysioterapi dækker vi Københavns- og Nordvest-området, og vi kan hjælpe dig, hvis du har problemer med en klemt skulder.

Kontakt os nu

Årsager til smerter i skulderen

Nogle årsager til impingement kan være overbelastning.

Gentagne, monotone bevægelser, der belaster skulderområdet kan forårsage impingement. De ensidige bevægelser kan give gener, smerter og hævelse i området omkring skulderen.

Når muskulaturen er hævet, er der større risiko for, at noget kan sætte sig i klemme. Øget eller fortsat belastning af det hævede område kan forårsage større skader og senerne kan reagere på den øgede friktion, som hævelsen forårsager.

For personer typisk over 40 år, der tidligere har haft problemet med skulderen, kan rive senerne delvist eller helt over, og dette kræve operation. Gigt kan også være en udløser, og smerterne kan være slemme.

Behandling af impingement

Til at behandle impingement smerter er genoptræning og øvelser den bedste løsning.

Generel træning af skulderområdet og styrketræning kan have en god effekt på impingement smerter, og har en god effekt på at holde smerterne væk.

Man kan behandle smerterne både med og uden operation, men der er en god effekt ved ikke at vælge operation.

Mange behandlere har også fokus på korrekt holdning, men det er endnu ikke sikkert, om der er en sammenhæng.

Smerter og en klemt skulder

Hvis du døjer med smerter i skulderen, når du løfter armen over hovedet, kan det være, du har impingement.

Kontakt Fysioterapi Nordvest på telefon +45 38100232 eller på mail klinik@fysser.dk, eller besøg os i København NV og hør nærmere om behandlingen.

Samarbejdspartnere

Vi har samarbejdsaftale med Dansk Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Nordic Netcare
Vi har samarbejdsaftale med PFA Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Falck sundhedsforsikringer
Ddkm
Min genoptræning