Åbningstider i dag for konsultationer: 08:00-19:00 / fitness: 08:00-15:00

Diskusprolaps i nakken

Book behandling

Smerter i nakken?

Diskusprolapser er desværre meget almindelige i Danmark, men heldigvis kan de fleste behandles med træning og aflastning. Nogle oplever ikke engang smerter, før det er for sent, og de har udviklet en diskusprolaps.

Hos Fysioterapi Nordvest, kan vi hjælpe dig med træning og vejledning til at komme over din diskusprolaps.

Du kan kontakte os på tlf. 38100232 eller på mail klinik@fysser.dk. Find os i København NV.

Den bedste behandling

En diskusprolaps skal hele som enhver anden skade, men øvelser og aflastning kan hjælpe med at få helingen til at gå hurtigere.

En konsultation ved en fagmand, enten læge, fysioterapeut eller kiropraktor er altid være en god ide. De kan stille diagnosen og derefter vurdere dit forløb. De fleste kan behandle smerterne med øvelser, der kan hjælpe med aflaste og genoptræne området.

Derudover kan fysioterapi hjælpe dig med at forbedre din holdning og hjælpe din krop med at bekæmpe inflammationen, så skaden ikke forværres.

Hvad er en diskusprolaps?

En diskusprolaps opstår som en følge af forandringer i den brusk, som ligger mellem hvirvlerne i nakken.

Når brusken generes, kan den blive skubbet ud fra mellem hvirvlerne, hvilket øger trykket på nakkehvirvlerne. Når strukturen ændres i nakken, kan det give gener ned i armene, fordi nerverne påvirkes.

 

Hvordan opstår en diskusprolaps?

En diskusprolaps kan opstå som følge af flere forskellige faktorer, men rammer oftest folk over 40 år, som enten har dårligt blodomløb omkring nakken, eller som belaster området for meget eller forkert.

Det kan være ved dårlige løft, forkert holdning eller at andre områder på kroppen, der også bidrager til bevægelighed, er sat ned i funktion, og dermed øger presset på nakken.

Symptomerne på en diskusprolaps i nakken er typisk smerter i nakken, smerter eller snurrende fornemmelser i skulder eller arm, nedsat følsomhed eller kraft i armen.

I tilfælde af en særligt stor diskusprolaps, kan smerterne sprede sig til benene og give problemer med at gå, eller såfremt påvirke vandladning og andre kropslige funktioner.

Kontakt os nu

Samarbejdspartnere

Vi har samarbejdsaftale med Dansk Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Nordic Netcare
Vi har samarbejdsaftale med PFA Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Falck sundhedsforsikringer
Ddkm
Min genoptræning