Åbningstider i dag for konsultationer: 08:00-19:00 / fitness: 08:00-19:00

Skinnebensbetændelse

Book behandling Køb af træningsmedlemskab

Smerter i skinnebenet?

Hvis du oplever smerter i skinnebenene eller vedvarende irritation i området, kan det være du har udviklet skinnebensbetændelse.

Hvis du har trænet intenst eller har en unormal stilling af fødder eller knæ, kan det have udløst smerterne.

Fysioterapi Nordvest kan hjælpe dig med at behandle og forebygge skinnebensbetændelse. Find os i København NV eller kontakt os på telefon +45 38100232 eller på mail klinik@fysser.dk.

Kontakt os nu

Skinnebensbetændelse behandling - hvad er det?

Skinnebensbetændelse opstår som en irritationstilstand omkring musklerne og knoglerne i skinnebenet - det kræver behandling. Betændelsen kan sidde i musklerne eller i senerne i skinnebenet.

Det er primært i underbenet, at belastningen vil komme til udtryk, og irritationen kan sidde på både inder- og ydersiden af benet.

Smerterne kan sidde foran eller langs skinnebenet, men kan også befinde sig under knæet eller ved anklen.

Hvis skaden er sket

Skinnebensbetændelse kan opstå på baggrund af en overbelastning af underbenet. Især i perioder med intensiv sport eller motion kan betændelsestilstanden opstå. Også musklerne til at vippe og holde foden oppe kan være grund til irritationen, fordi de skal være stærke nok til at holde foden.

En eskalering i dit træningsforløb eller gentagne træningsforløb med samme intensitet, samt løb på hårdt underlag som asfalt, kan forårsage skaden.

Hvad er skinnebensbetændelse?

Forebyggelse af skinnebensbetændelse

Som med de fleste skader er det bedre at forebygge end at behandle. Der er flere måder at forebygge skinnebensbetændelse på. Det første skridt er at undgå overbelastning af underbenet. Det betyder at undgå intens træning og gentagne træningspas med samme intensitet. Variation i træningen og gradvis øgning af intensiteten kan hjælpe med at undgå skader.

Korrekt fodtøj er også en vigtig faktor i forebyggelsen af skinnebensbetændelse. Fodtøjet skal have en god støddæmpning og være egnet til den type aktivitet, der udføres. Derudover er det vigtigt at have en god løbe- eller gåteknik, da en dårlig teknik kan forårsage unødig belastning på underbenet.

Endelig er det vigtigt at styrke musklerne i underbenet for at undgå skader. En fysioterapeut kan hjælpe med at udvikle et træningsprogram, der er skræddersyet til den enkelte person, og som fokuserer på at styrke musklerne i underbenet på en måde, der ikke belaster det irriterede område.

Hjælp til genoptræning med skinnebensbetændelse behandling

En fysioterapeut kan hjælpe dig med at genoptræne eller mindske smerten fra skinnebensbetændelsen. I de fleste tilfælde vil aflastning og ro, fra det, der forårsager skaden, være nok til at kunne mindske smerterne. Derudover skal genoptræningen foregå i et roligt tempo og med forebyggende styrkeøvelser.

Øvelsernes fokus er at styrke muskulaturen i underbenet, for at det irriterede område ikke længere belastes. Træningen skal være varierende og langsom. For hurtig genoptræning kan forværre skaden.

Udover træning kan det være en god ide med støddæmpende og korrekt fodtøj.

Det sikrer, at skinnebenet ikke får unødig belastning, og at en eventuel fejlstilling i fødder eller underben vil blive hjulpet bedst muligt på vej. Samtidig kan det være en ide med indlæg i skoene, både til hverdag og til træning for at sikre de bedst mulige forhold.

Træning bør så vidt muligt ikke foregå på hårde underlag, og det er vigtigt at stoppe træningen, hvis smerterne eller irritationen melder sig igen.

En fysioterapeut vil også kunne hjælpe med at opnå den bedste løbe- og gåteknik for at undgå fremtidige skader.

Behandling af kronisk skinnebensbetændelse

Hvis skinnebensbetændelsen er blevet kronisk, kan det være nødvendigt med mere omfattende behandling. Det kan inkludere stødbehandling, medicinsk behandling eller i nogle tilfælde kirurgi.

Stødbehandling kan hjælpe med at fremskynde helingsprocessen og mindske smerterne. Medicinsk behandling kan omfatte smertestillende medicin eller antiinflammatoriske lægemidler. Kirurgi kan være nødvendig i de mest alvorlige tilfælde, hvor andre behandlingsmetoder ikke har været effektive.

Det er vigtigt at konsultere en læge eller en fysioterapeut, hvis man oplever vedvarende smerter i skinnebenene eller mistænker skinnebensbetændelse. Tidlig diagnose og behandling kan mindske risikoen for kronisk skade og forværring af symptomerne.

Samarbejdspartnere

Vi har samarbejdsaftale med Dansk Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Nordic Netcare
Vi har samarbejdsaftale med PFA Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Falck sundhedsforsikringer
Ddkm
Min genoptræning