Åbningstider i dag for konsultationer: 08:00-19:00 / fitness: 08:00-19:00

Osteopati

Book behandling Book fitness og yogahold

Hvad er Osteopati

Osteopati er en internationalt anerkendt manuel behandlingsform, der er baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi.

Osteopater benytter sig af manuelle teknikker til at stille diagnose og give behandling, med det mål for øje, at hjælpe til optimal funktion og sundhedstilstand. Der tages afsæt i dybdegående teoretisk viden om kroppen, samt i en forståelse af, at mennesket er en helhed, og at struktur og funktion påvirker hinanden.

Osteopatens hensigt er at finde årsagen til symptomet og behandle denne. Derfor vil din osteopat sætte sig grundigt ind i din sygdoms- eller skadehistorie. Osteopaten vil udføre relevante undersøgelser til at diagnosticere eventuelle spændinger i led, muskler, bindevæv, nervesystemet og kredsløbet.

Det er ikke ualmindeligt at årsagen til problemet ligger et andet sted, end der hvor smerterne eller symptomerne opleves. Osteopater behandler således mange forskellige sundhedsproblemer og skader. Behandlingen, der er individualiseret og egner sig til mennesker i alle aldre.

En af grundprincipperne inden for osteopati er, at kroppen kan hele/reparerer sig selv, så længe den er i stand til at kompensere for de begrænsninger der udfordre kroppen. Hvis kroppen bliver udsat for tilstrækkeligt mange begrænsninger, så kan den ikke længere kompensere optimalt og derfor vil kroppen have sværere ved at hele/reparere sig selv når f.eks en skade/overbelastning opstår. Dette kan komme til udtryk ved længere ophelingstid, tilbagevendende skader eller kroniske problematikker. Begrænsninger for kroppen kan både være fysisk og psykisk stress og kan komme til udtryk gennem arvæv efter operationer, manglende bevægelighed i et/flere led, mangel på søvn/restitution, forkert kost, sygdom og mange andre stressor/begrænsninger.

Hvordan arbejder Osteopaten

Osteopaten vil gennem optagelse af en grundig sygdoms- eller skadehistorie og undersøgelse forsøge at finde årsagen til de symptomer patienten har.
Da Osteopati går ud fra en holistisk tankegang om kroppen som en helhed, vil osteopaten undersøge hele kroppen og behandle de begrænsninger der har relation til patientens symptomer og derved hjælpe kroppen til at kunne hele/reparere sig selv igen. Dette gøres gennem et bredt udvalg af manuelle teknikker som kan tilpasses til den enkeltes behov:

 • Mobilisering (passiv bevægelse af leddene) til at forbedre kvalitet og/eller omfang af ledbevægelsen.
 • MET – Muskel-energi teknikker bruger blidt patientens egne kræfter til at genskabe en balanceret muskelfunktion.
 • HVLA (kendt som løsning af led med impuls eller manipulation). Teknikker til genoprettelse af optimal bevægelse og funktion af et led (denne teknik producerer ofte en hørbar kliklyd).
 • Funktionelle-/fascielle-/muskelhindeteknikker. Disse teknikker arbejder med bindevævet, som bringes i en tilstand af afspændthed, således at en frigørelse opnås. Disse teknikker er meget blide og bliver ofte brugt ved akutte tilstande.
 • Kranieteknikker. Disse teknikker arbejder via kroppens naturlige bevægelser, er meget blide og specielt velegnede til spædbørn, børn og patienter med f.eks. hovedpine.

Osteopat – Jacob Guldberg

Jacob er master i osteopati fra det International Academy of Osteopathy (IAO) og Bucks University november 2020 –  autorisation.

Han blev autoriseret Fysioterapeut fra University College Sjælland Roskilde i januar 2014 og har været tilknyttet klinikken siden januar 2011 som studerende og siden februar 2014 som færdiguddannet fysioterapeut.

Han har en stor interesse og erfaring inden for sport og styrketræning og han dyrker bla. selv crossfit, golf og mountainbike.

Jacob kombinere sin viden og erfaring fra fysioterapien der tit er en meget trænings orienteret behandlingsform med den mere manuelle behandlingsform fra osteopatien. Jacob er uddannet til at benytter et bredt udvalg af manuelle teknikker der er udvalgt og tilpasset den enkeltes behov, samtidig vil man ofte få relevante øvelser med hjem i forlængelse af behandlingen.

Jacob behandler ikke børn.

Jacob arbejder uden lægehenvisning og er primært på klinikken onsdag, torsdag og fredag.

Hvis du skulle have interesse for at vide mere om hvordan en osteopat arbejder og hvad en osteopat er, så er du velkommen til at kontakte Jacob gennem klinikken eller læse mere på Danske Osteopaters hjemmeside hvor de også har små videoer med patienter og behandlere.

Uddannelse:

 • 2015/2016 -: Hofte, Knæ, Fod, Ilium (Bækken), Sacrum (Bækken), Lumbal (Lænd), Neurologi, Kæder (kompensation mønstre fra fod til ryg).
 • 2016/2017 -: Thorax(øvre ryg), Ribben, Diafragma, Nakke, Skulder, Safety, Albue og hånd.
 • 2017/2018 -: Blære, Livmoder, Nyrer, Tarmsystem, Lever og galdeblære, Mavesæk, Bugspytkirtel og Milt
 • 2018/2019 – Master level: Blære, Livmoder, Nyrer, Tarmsystem, Lever og Galdeblære, Mavesæk, Bugspytkirtel og Milt
 • 2019/2020 – Master level: Hjerte, Lunger, Kraniet 1-4, Kranienerver, Master research, Integration 1-3 (Osteopatiske strategier og behandling)
 • 2020 – Master Thesis: The Acute Effect of Osteopathic Treatment on Asthma Patients’ Peak Expiratory Flow”
 • 2021 – Autoriseret D.O. Osteopat M.R.O.DK og Fysioterapeut

Er du i tvivl om vi kan hjælpe dig med netop din diagnose, så ring til os på 3810 0232 eller skriv en e-mail.

Samarbejdspartnere