Åbningstider i dag for konsultationer: 08:00 - 19:00 / fitness: 09:00 - 14:00

Solemaids (Severs syndrom)

Book behandling

SEVERS SYNDROM OG SOLEMAIDS

 

Hælsmerter:

Har dit barn hælsmerter, humper eller må holde pause fra sport og fysisk aktivitet?


Severs syndrom kan være årsagen!

Severs syndrom begynder typisk med ømhed i hælene i timerne efter, at barnet har løbet og været aktivt. Efter nogen tid begynder barnet at have ondt, også imens barnet er aktivt. Den vedvarende belastning, som hælene udsættes for, kan forværre tilstanden og barnet får svært ved at gennemføre aktiviteter og må ofte afbryde træning eller kamp.

Severs syndrom er en smertefuld gene, som mærkes på den bagerste del af hælbenet. Smerten opstår, når gentagne belastninger forstyrrer hælbenets vækstzone, når knoglen er under hormonel forandring og endnu er blød.

Tilstanden er normal hos børn i alderen 7-16 år. Når vækstzonen lukker, forkalker hælbenet og tilstanden forsvinder. 

Solemaids såler til afhjælpning af hælsmerter hos børn

 

Behandling:

Den primær behandling af servers syndrom er aflastning af hælen. Da vi som børnefysioterapeuter ved, hvor vigtig sport og fysisk aktivitet er for barnets motoriske- og sociale udvikling, er SOLEMAIDS såler en rigtig god løsning. 
Som børnefysioterapeuter ser vi selvfølgelig også på barnets motoriske formåen og udvikling, da sålerne ikke altid kan stå alene. 

 

Sådan virker sålerne:

Når Solemaids bruges i barnets fodtøj, kan barnet gå og løbe uden at belaste hælene. Solemaids fjerner nemlig trykket fra den bagerste del af hælene ved hjælp af kiler, der sidder umiddelbart foran hælpuderne. Kilerne løfter hælbenene op, så hælene svæver. Herved flyttes trykket længere frem på fødderne og væk fra de irriterede hæle.

 

Samarbejdspartnere

Vi har samarbejdsaftale med Dansk Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Nordic Netcare
Vi har samarbejdsaftale med PFA Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Falck sundhedsforsikringer
Ddkm
Min genoptræning