Åbningstider i dag for konsultationer: 08:00-19:00 / fitness: 08:00-15:00

Fibersprængning

Book behandling

Fibersprængning – kort fortalt

En fibersprængning er en overrivning af muskelfibre i baglåret, som opstår ved eksplosive bevægelser og grundet dårlig opvarmning.

Når musklerne ikke er varme nok til at kunne agere i sport eller andre aktiviteter, er der en forøget risiko for, at skader opstår.

En fibersprængning er rimelig let at diagnosticere, fordi smerterne i baglåret og rødmen er et typisk tegn, som sker ved langt de fleste skader. Især hævelse, rødmen og ømhed er typiske tegn og kraften i musklerne vil nedsættes betydeligt.

Undgå skader og tilbagefald

Med eksplosive sportsgrene og tidligere fibersprængninger er det essentielt at varme ordentligt op. Med opvarmning sikrer du, at musklerne er klar til de bevægelser, som du udsætter dem for.

Udstrækning af musklerne før og efter træning er også en god ide.

Hvis du tidligere har haft en fibersprængning, er tålmodighed den bedste genoptræning. Musklen skal have tid til at komme sig ovenpå skaden, så det er vigtigt ikke at gå for hurtigt frem, men samtidig skal musklen også holdes i gang og smidiggøres.

Eksplosiv sport og smerter i låret

Ved højenergi sportsgrene som fodbold og atletik er der en risiko for fibersprængninger, fordi den eksplosive energi, der bruges til at komme op i fart, kan rive en sene eller muskelfibre i baglåret over.

Hos Fysioterapi Nordvest kan vi hjælp dig med genoptræning af skaden.

Find os i København NV eller kontakt os på tlf. 38100232 eller på mail klinik@fysser.dk.

Kontakt os nu

Behandling af en fibersprængning

Ved en fibersprængning er der sket en overstrækning af musklen, som delvist river nogle muskelfibre over. Skaden kan behandles, og det er vigtigt at sætte ind med det samme.

Det er vigtigt at holde musklen og området i ro, så det er helt immobiliseret. Derefter skal benet nedkøles på hele området, og det skal hæves og løftes højt. Det er vigtigt at få en bandage på benet.

Bandagen skal fungere som kompression for at mindske blødning og yderligere bevægelse i benet. Efter den akutte behandling, skal benet have lidt ro i nogle dage inden genoptræningen kan starte.

Hos Fysioterapi Nordvest kan vi guide dig til den bedste genoptræning, så du stille og roligt kommer i gang uden at overbelaste.

Samarbejdspartnere

Vi har samarbejdsaftale med Dansk Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Nordic Netcare
Vi har samarbejdsaftale med PFA Sundhedsforsikring
Vi har samarbejdsaftale med Falck sundhedsforsikringer
Ddkm
Min genoptræning